Zaden, noten, bessen en vetproducten!

De zaden, noten en bessen zijn op dit moment in de natuur het meest eenvoudig verkrijgbaar voor de vogels. Denk aan de graan- of maiskorrels die na het oogsten achterblijven op de velden of de bessen die in de bomen en heesters hangen. De vogels die in de natuurgebieden verblijven zullen nu hun kostje wel bij elkaar gevonden krijgen. Hoe anders is het voor de vogels in de steden en dorpen?

Wat voer je vogels in de herfst?

Bent u één van de gelukkigen met een grote tuin vol uitgebloeide bloemen of grassen en heesters vol bessen ? Dan zijn de vogels ongetwijfeld in grote getalen in uw tuin te vinden. Voor degenen onder ons die het met minder natuur in hun directe omgeving moeten doen, is het bijvoeren van vogels een heel nobel gebaar. De vogels kunnen het echt zeer goed gebruiken!

Wat voer je vooral?

Zaden, noten en insecten zijn feitelijk altijd goede voeding. Echter nu het weer kouder wordt, zullen de vogels extra energie nodig hebben. Enerzijds om zich voldoende warm te kunnen houden en anderzijds om een extra reservelaagje op te bouwen. Een reservelaagje als bescherming tegen koude nachten of juist voor de extra inspanning die geleverd moet gaan worden als zij besluiten naar warmere oorden af te reizen. Pinda’s en vetproducten zijn hier heel geschikt voor.

Kun je vogels ook te veel voeren ?

Ben vooral niet bang dat je vogels te veel kunt verwennen of ‘te vet’ kunt mesten. Vogels weten heel goed wanneer zij voldoende gegeten hebben en zullen dan ook stoppen met eten. Maar vergis je niet in de energie die het ze alleen al kost om hun kostje bij elkaar te sprokkelen. Ook al houd je de voersilo goed gevuld, de vogels vliegen continu af en aan, schrikken op van geluiden of wellicht een kat en zijn echt druk doende de hele dag. En juist die bedrijvigheid is zo mooi om naar te kijken. Geniet ervan!

Klik hier voor ons assortiment :
Vogelvoermixen voor tuinvogels
Pinda’s en zonnebloempitten
Vetbollen, vetblokken, slingers, etc.
Losse zaden en noten