Eekhoorns; een pluimige vriend

De grote pluimstaart is waarschijnlijk het meest in het oogspringende kenmerk van de eekhoorn, maar de sprekende kraaloogjes en bijna menselijke manier van eten oppeuzelen, maken eekhoorns een geliefde tuinvriend. Eekhoorns geven de voorkeur aan een beboste omgeving, maar als er voldoende voedsel te verkrijgen is, durven ze best de bebouwde gebieden in te komen.

Het leuke aan eekhoorns is dat ze overdag actief zijn, waardoor u een eekhoorn in uw tuin redelijk snel kunt opmerken en dus ook kunt observeren. Behendig als ze zijn, klimmen ze makkelijk in en uit de bomen om voedsel te zoeken, waarbij ze hun staart als evenwichtorgaan gebruiken. Ze zullen altijd met hun kop naar beneden uit een boom klimmen en zwemmen is voor een eekhoorn geen probleem.

Met een leuk voerhuisje, gevuld met heerlijke zaden en noten, kunt u veelvuldig van de eekhoorns genieten. In de wintermaanden, als het koud is of er sneeuw ligt, zullen ze zich misschien een paar dagen schuil houden. Een echte winterslaap doen de eekhoorns niet. Let u vooral ’s ochtends vroeg of in de namiddag op. Dan zijn ze op hun actiefst.